Over SPLENDA® Stevia

Leer alles over ons

FAQs

Wij beantwoorden ze voor je

Wat is SPLENDA® Stevia?

De nieuwe productreeks SPLENDA® Stevia bestaat uit zoetstoffen met weinig calorieën en een volle smaak. De producten zijn gemaakt van zoetstoffen uit stevia, maar niet van het gebruikelijke extract. SPLENDA® Stevia is namelijk zoet zonder de bittere nasmaak – iets wat nog niet eerder is gelukt.

Tot nu toe werden stevia zoetstoffen altijd vervaardigd van het extract Rebaudioside A (Reb A), dat een bittere nasmaak kan hebben. Het steviablaadje bevat echter ook het extract Rebaudioside D (Reb D), dat veel beter smaakt. SPLENDA® Stevia heeft dan ook de perfecte mix gevonden om de echte, volle, zoete smaak van stevia te behouden. Geschikt voor iedereen die wil minderen met suiker.

Daarnaast bevat SPLENDA® Stevia weinig calorieën, geen toegevoegde smaakstoffen en is het hittebestendig. Hierdoor is SPLENDA® Stevia het ultieme alternatief voor suiker, dat gebruikt kan worden in dranken, maar ook om te koken en te bakken. Het is beschikbaar als tabletjes, vloeistof en kristalpoeder.

Waar komt SPLENDA® Stevia vandaan? Waar maakt het onderdeel van uit?

SPLENDA® Stevia is onderdeel van de Heartland Food Products Group, een wereldwijde marktleider op het gebied van zoetstoffen met weinig calorieën. Met SPLENDA® Stevia slaat Heartland FPG een nieuwe weg in om ook in Europa zoetstoffen met weinig calorieën en een volle smaak op de markt te brengen voor iedereen die wil minderen met suiker.

Waar kun je SPLENDA® Stevia zoal voor gebruiken?

SPLENDA® Stevia heeft weinig calorieën, geen toegevoegde smaakstoffen en is hittebestendig. Het is verkrijgbaar als tabletjes, vloeistof en kristalpoeder. De tabletjes en vloeistof zijn ideaal voor het zoeten van drankjes als koffie en thee. Door de hittebestendigheid is het kristalpoeder naast voor drankjes ook een ultiem alternatief voor suiker bij koken en bakken.

Kan ik SPLENDA® Stevia ook online bestellen?

De SPLENDA® Stevia producten zijn beschikbaar bij meerdere online winkels. Bezoek onze Waar te koop pagina voor meer info.

Helpt SPLENDA® Stevia om af te vallen?

De producten van SPLENDA® Stevia bestaan uit zoetstoffen met weinig calorieën en een volle smaak. Onze producten zijn gemaakt van het stevia-extract, zonder toevoeging van smaakstoffen of sucralose, en zijn daarom bijzonder geschikt voor iedereen die minder suiker wil gebruiken.

De productreeks van SPLENDA® Stevia past binnen een verantwoord, afwisselend voedingspatroon. Mensen met overgewicht die minder suiker willen gebruiken, kunnen dankzij SPLENDA® Stevia genieten van een volle, zoete smaak zonder zich zorgen te maken over calorieën of suikerpieken. Onze producten zijn geen afslankproducten, maar een smaakvol, laag calorisch alternatief voor suiker.

Is SPLENDA® Stevia gezonder dan andere zoetstoffen?

De producten van SPLENDA® Stevia bestaan uit zoetstoffen met weinig calorieën en een volle smaak. Onze producten zijn gemaakt van het natuurlijke stevia-extract Rebaudioside D (Reb D) zonder toevoeging van smaakstoffen of sucralose. Bijzonder geschikt dus voor iedereen die minder suiker wil gebruiken.

Het voordeel van stevia ten opzichte van aspartaam of sucralose is de natuurlijke oorsprong. Daarnaast wordt SPLENDA® Stevia volledig verteerd en uitgescheiden, iets wat zoetstoffen als saccharine of ACE-K niet doen. Bovendien zijn onze producten hittebestendig – in tegenstelling tot aspartaam bijvoorbeeld – en daarom bij uitstek geschikt om mee te bakken en te koken. Ideaal dus voor mensen die van zoet houden, maar willen minderen met suiker. SPLENDA® Stevia past perfect binnen een verantwoord, afwisselend voedingspatroon.

Is SPLENDA® Stevia schadelijk voor je tanden?

Nee, verschillende onderzoeken tonen aan dat steviolglycosiden, het zoetmakende ingrediënt in goedgekeurde stevia-extracten, geen negatief effect heeft op de de tanden. De producten van SPLENDA® Stevia bestaan uit zoetstoffen met weinig caloriëen en een volle smaak. Onze producten zijn gemaakt van het stevia-extract, zonder toevoeging van smaakstoffen of sucralose, en zijn daarom bijzonder geschikt voor iedereen die minder suiker wil gebruiken.

Waarom is SPLENDA® Stevia zoveel beter dan suiker?

Of het nu gaat om het suikerklontje in de koffie of om de verborgen suiker in limonade en snacks, steeds meer consumenten proberen te minderen of helemaal te stoppen met suiker. Het is algemeen bekend dat suiker een groot aandeel heeft in overgewicht en diabetes, maar bijvoorbeeld ook in een wisselende bloedsuikerspiegel. Met de nieuwe productreeks van SPLENDA® Stevia geloven we dat we een uitstekend alternatief voor suiker hebben gevonden.

Onze producten bestaan namelijk uit zoetstoffen met weinig calorieën en een volle smaak. Ze zijn gemaakt van zoetstoffen stevia, maar niet van het gebruikelijke extract. SPLENDA® Stevia is namelijk zoet zonder de bittere nasmaak – iets wat nog niet eerder is gelukt.

Daarnaast bevat SPLENDA® Stevia geen toegevoegde smaakstoffen en sucralose en is het hittebestendig. Hierdoor kun je de producten van SPLENDA® Stevia uitstekend gebruiken in drankjes, maar ook om te koken en te bakken. Met SPLENDA® Stevia kun je van de zoete, volle smaak genieten zonder je zorgen te maken over calorieën of suikerpieken.

Is suiker echt zo slecht? Waarom?

Wanneer je suiker consumeert, maakt het lichaam het hormoon insuline aan, dat vetopslag bevordert. Met andere woorden, als je regelmatig (producten met) suiker nuttigt, slaat je lichaam de energie die het geeft op als lichaamsvet in plaats van het te verbranden. Zodoende wordt suiker ook wel een “dikmaker” genoemd en is het algemeen bekend dat suiker een groot aandeel heeft in overgewicht en diabetes.

Bovendien zorgt suiker voor wisselingen in je bloedsuikerspiegel (en daarmee ook in je emoties). Het zorgt namelijk voor zogenaamde suikerpieken, waarbij je snel veel energie krijgt en vervolgens een zekere vermoeidheid ondervindt. Tenslotte is suiker eveneens slecht voor het gebit, met gaatjes als mogelijk gevolg.

Met de nieuwe productreeks van SPLENDA® Stevia geloven we dat we een uitstekend alternatief voor suiker hebben gevonden.

Hoeveel suiker mag een gemiddelde volwassene per dag consumeren?

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) adviseert om de consumptie van vrije suikers te limiteren tot maximaal 10% van het totaal aan calorieën dat je per dag binnenkrijgt. Voor een volwassen vrouw betekent dit 50 gram aan vrije suikers per dag en voor een volwassen man 60 gram. Dit met het doel om overgewicht en tandbederf tegen te gaan. Vrije suikers hebben overigens geen betrekking op van nature aanwezige suikers in bijv. groente, fruit en zuivelproducten.

Met de nieuwe productreeks van SPLENDA® Stevia geloven we dat we een uitstekend alternatief voor suiker hebben gevonden.

Stevia is toch normaal gesproken heel bitter?

Tot nu toe werden stevia zoetstoffen altijd vervaardigd van het extract Rebaudioside A (Reb A), dat een bittere nasmaak kan hebben. Het steviablaadje bevat echter ook het extract Rebaudioside D (Reb D), dat veel beter smaakt. SPLENDA®  Stevia heeft met behulp van laatstgenoemde extract dan ook de perfecte mix gevonden om de echte, volle, zoete smaak van stevia te behouden. SPLENDA® Stevia is dan ook zoet zonder de bittere nasmaak – iets wat nog niet eerder is gelukt. 

Kan ik ermee koken en bakken?

De nieuwe productreeks van SPLENDA® Stevia bestaat uit zoetstoffen met weinig calorieën en een volle smaak. De producten zijn gemaakt van stevia, maar niet van het gebruikelijke extract. SPLENDA®  Stevia is namelijk zoet zonder de bittere nasmaak – iets wat nog niet eerder is gelukt. Daarnaast bevat SPLENDA®  Stevia weinig calorieën, geen toegevoegde smaakstoffen of sucralose en is het hittebestendig. Hierdoor is SPLENDA®  Stevia het ultieme alternatief voor suiker, dat gebruikt kan worden in dranken, maar ook om te koken en te bakken. 

Is SPLENDA® Stevia net zo slecht als aspartaam?

De producten van SPLENDA® Stevia bestaan uit zoetstoffen met weinig caloriëen en een volle smaak. Onze producten zijn gemaakt van het natuurlijke stevia-extract Rebaudioside D (Reb D) zonder toevoeging van smaakstoffen of sucralose. Bijzonder geschikt dus voor iedereen die minder suiker wil gebruiken. Zowel stevia als aspartaam zijn algeheel goedgekeurde zoetstoffen, o.a. door de European Food Safety Authority en de US Food and Drug Administration. Het verschil zit hem met name in de oorsprong; stevia komt van de steviaplant en is dus van natuurlijke oorsprong, terwijl aspartaam op chemische wijze wordt gemaakt.